Demo

 

Manifestacije

 

Doboj obiluje brojnim sportskim, kulturnim, privrednim i zabavnim manifestacijama, koje su uglavnom tradicionalnog karaktera i bilježe veliku posjećenost domicilnog stanovništva i gostiju našeg grada.
 
 
Manifestacija koja je već postala dobojski brend je „Međunarodni rukometni TV turnir šampiona“ koji je nastao davne 1965. godine i koji je u skoro pola vijeka postojanja ugostio najbolje rukometne  klupske svjetke ekipe, a od strane zvaničnika je okarakterisan kao najjači rukometni turnir u svijetu.Više informacija o ovom sportskom događaju možete dobiti na internet stranici

 

„Đurđevdanska trka“ je kao još jedna sportska tradicionalna manifestacija veoma posjećena, kako od strane Dobojlija, tako i učesnika-atletičara, koji dolaze iz čitavog regiona i rado učestvuju u trkama.

 

„Vučji dani na Ozrenu“ svake godine u februaru okupe na stotine lovaca koji istodobno uživaju u turističkoj ponudi ovog kraja i lovačkoj hajci na vuka.  

 

Svakako treba spomenuti i „Teatar fest“, pozorišni festival, kada su na repertoaru najgledanije predstave u BiH i zemljama regiona i kada se uvijek traži karta više.

 

 

 

 

Kao kulturne manifestacije koje su zauzele značajno mjesto u ponudi je i „Dobojski likovni salon“, „Dan čaja na Ozrenu“ i mnoge druge.

 
 
 
 
 
 
 
Međunarodna smotra folklora je već prepoznatljiva manifestacija koju proprati veliki broj posjetilaca.
 
 
 
 
 
Kako biste bolje isplanirali svoj dolazak u naš grad i odabrali manifestacije koje biste željeli vidjeti i osjetiti atmosferu, uputićemo vas na kalendar manifestacija.

Posted in Šta raditi