Demo

 

Seoska domaćinstva

    Seosko turističko gazdinstvo „Spasojević“

Porodična kuća Spasojevića u Pridjelu pretvorena je u pansion. Nalazi se na petom kilometru glavnog puta koji iz Doboja vodi na Preslicu i Okolišta. Smještaj je idealan za organizovane grupe: lovce, ljubitelje biciklizma, planinare i druge rekreativce. Sadržaji se nadopunjuju konobom koja nudi tradicionalne specijalitete: roštilj, pečenje na ražnju, jela ispod peke  i druga.Tu je i velika ljetna bašta, pa pored gostiju koji odsijedaju  na ovom imanju njegove sadržaje mogu koristiti i svi drugi koji zažele odmor i okrepljenje u ugodnom seoskom ambijentu. Tradicija ove porodice je proizvodnja domaćih rakija od šljive, jabuke, kruške, dunje, orahovače, travarice i ostalih voćnih rakija.

KONTAKT: Rosa Spasojević, Pridjel, 74000 Doboj, BiH

+387(O) 66 910 411; 063 810 464

Facebook: B&B Orange                                                                

Smještaj: 1 apartman(4); 1 apartman (6)

Prenoćište sa doručkom: 25 KM/13 EUR

Polupansion: 30 KM/ 15 EUR

Pansion: 35 KM/ 18 EUR

         

 

      Seosko domaćinstvo „Marušić“

Prostrana kuća porodice Marušić u Gornjoj Paklenici smještena je na platou uz put koji se vijugajući penje iz Donje Paklenice ka Okolištima. Domaćinstvo pruža uslove za smještaj jedne četveročlane porodice. Marušići su u svom kraju poznati po proizvodnji kvalitetnog kupinovog vina. Uzgoj i prerada kupina, voćarstvo i pčelarstvo, osnova su njihovog poljoprivrednog gazdinstva. U ponudi uvijek imaju i svježe mlijeko i mliječne proizvode, piletinu, jagnjetinu i prasetinu iz sopstvene proizvodnje.

KONTAKT: Milenko i Zorka Marušić, Gornja Paklenica / 20km od Doboja

74255 Paklenica, Doboj, BiH

+387(0) 65 625 177

Smještaj: 1 apartman (2) + 2 pomoćna ležaja

Prenoćište sa doručkom: 15 KM/8 EUR

Polupansion: 25 KM/13 EUR

Pansion:

30 KM/16 EUR

 

 

 Seosko domaćinstvo „Mitrović”

Domaćinstvo Milenka Mitrovića nalazi se u pitomom i slikovitom selu Osojnica. Domaćinstvo pruža uslove za smještaj i ishranu jedne petočlane porodice.Osim toga, na raspolaganju vam je i terensko vozilo kojim ste u mogućnostida obiđete sve prirodnei kulturno-istorijske znamenitosti Ozrena. Milenko Mitrović je ovlašćeni proizvođač voćnih rakija i vina. Specijalizovan je za proizvodnju travarica – rakija sa dodacima mješavina ljekovitih i aromatskih biljaka. Porodica Mitrović se bavi uzgojem voća, poljoprivrednih kultura i stoke od kojih prave sopstvene proizvode i prerađevine.

KONTAKT: Milenko i Borka Mitrović, Osojnica 29 /13km od Doboja

74255 Paklenica, Doboj, BiH

+387(0) 53 271 055 ;  065 625 027

E mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.                       

Smještaj: 1 apartman (5) 

Prenoćište sa doručkom: 15 KM /8 EUR

Polupansion: 25 KM/ 13 EUR

Pansion: 30 KM/16 EUR  

                 

     

Seosko domaćinstvo „Milanović”

Odvojeno od glavnog puta u Osojnici, a ipak ne previše izolovano, domaćinstvo Milanović pruža prave uslove za stvarni osjećaj ruralnog ambijenta , bijeg od vreve gradova  i sve urbanizovanijih sela. Porodica Milanović već godinama gradi svoje imanje planirajući da ga stavi u funkciju seoskog turizma. Imanje posjeduje šumski kompleks od preko 5 ha sa uređenim stazama, obiluje vodom i vodenim tokovima.U neposrednoj blizini domaćinsta je i vodenica, kojoj se prilazi drvenim mostićem, uz odmorišta gdje se možete opustiti uz žubor potoka ili degustirati ukusne domaće proizvode. Domaćini prvenstveno prihoduju od uzgoja stoke i poljoprivrednih kultura, a u pripremi je izgradnja restorana u kojem će se posluživati domaći proizvodi.

KONTAKT: Vojin i Mladenka Milanović, Osojnica /13 km od Doboja

74255 Paklenica, Doboj, BiH

+387(0)62 363 556                                                                                                  

Smještaj: 2 dvokrevetne sobe

Prenoćište sa doručkom: 15 KM/ 8 EUR

Polupansion: 25 KM /13 EUR

Pansion: 35 KM/18 EUR

 

 

 

  Seosko domaćinstvo „Savić”

Domaćinstvo Radivoja Savića nalazi se na platou Okolišta na 630 metara nadmorske visine. Ovaj kompleks, koji je još u gradnji, nastao je iz čistog hobija domaćina. Izvanredna lokacija, otvoren prostor, ambijent planinske visoravni i dobra saobraćajna povezanost nude ozbiljnu perspektivu za razvoj seoskog turizma.

Domaćinstvo pruža uslove za smještaj i ishranu do 6 osoba.  Pored tradicionalne  ozrenske kuće i savremene porodične kuće, na imanju su izgrađene i replike udžere i mlina-vodenice.

 KONTAKT: Radivoje Savić, Okolišta-Gornja Paklenica/16 km od Doboja

74255Paklenica, Doboj, BiH

+387(0)66 364 361

Smještaj: 6 kreveta(2 smj. jedinice)  

Prenoćište: 10 KM/5 EUR

 

 

 

 

 

 Eko pansion Živković

Brezici su vazdušna banja uz minimum alergenih faktora, sa umjereno kontinentalnom klimom na 640 Mnv. Na brezičkom platou smješten je eko pansion Živković sa dugogodišnjom tradicojom bavljenja pčelarstvom, čiji je med i drugi ljekoviti proizvodi od meda okićen brojnim priznanjima, prilikom sajamskih promocija.

Uz organizovanu školu pčelarstva ljubazni domaćini će vam ponuditi kvalitetne rakije koje možete degustirati uz specijalitete domaće trpeze.

Smještajni kapaciteti su prilagođeni za veće grupe turista u vidi spavaonice sa 28 kreveta, što ovaj objekat čini pogodnim za održavanje škole u prirodi i  raznih vidova radionica.

Takođe, za porodičnu posjetu su pripremljene 2 sobe( jednokrevetna i dvokrevetna) uređene prema tradicionalnom stanovanju žitelja Ozrena

KONTAKT: Jasenka Živković, Brezici/ 27 km od Doboja

74 255 Paklenica, Doboj, BiH

+387 (0) 65 352 961

Smještaj:  Spavaona od 28 kreveta e i etno soba -3 kreveta

Prenoćište sa doručkom: 15 KM/8 EUR

Polupansion: 25 KM/ 13 EUR

Pansion: 30 KM/16 EUR  

 

 

 

Seosko domaćinstvo „Roman“ 

Seosko domaćinstvo “Roman” se nalazi na Sjevernoj padini planine Ozren, ispod vrha Gostilj. Okruženo sa prelijepim pogledom na prirodu i na lokaciji koja je udaljena od urbane sredine, omogućava mir i tišnu koja pogoduje odmoru za duh i tijelo. Pored usluge smještaja unutar odmarališta, omogućavamo vam da se smjestite u blizini odmarališta i da postavite svoj šator, također možete da roštiljate po vašoj želji. Mi vam nudimo našu hranu spremljenu na domaći način.

Do seoskog domaćinstva "Roman" u Boljaniću možete doći autom, autobusom ili vozom.  Selo Boljanić se nalazi na potezu između gradova Doboj i Petrovo, gdje svaki dan ima javni prevoz koji prolazi kroz Boljanić.  Vaše je samo da dođete u Boljanić, a mi ćemo vas odvesti do odmarališta

Ukoliko imate šator i imate želju da spavate vani, mi vam nudimo mogućnost da se sigurno smjestite na travnatoj površini u blizini odmarališta.

KONTAKT: Čedomir Panić- Boljanić, 74 000 Doboj         

+387 65 888 066

Mail:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

www.odmaraliste-roman.com

Smještaj: 3 dvokrevetne smještajne jedinice

Prenoćište sa doručkom: 15 KM/ 8 EUR

 

 

                                              

 

Posted in Gdje odsjesti